martes, 23 de junio de 2009

Llum de nit (III)



f/4.0 - 71 seg.

5 comentarios:

Unknown dijo...

Una altre meravella. Com fas per poder enfocar? jo no hi ha manera. Salut

Danimenorca dijo...

si, una pasada, y se agradece que pongas la F/ y los seg. para hacernos una idea.
Saludos

SúS dijo...

Gràcies pels comentaris!
Avam... enfocar (no és tant difícil com pot semblar), posem per cas, com podries enfocar si volguessis fer aquesta mateixa foto, primer sel.lecciona a la càmera "enfoque puntual".
Ses reflex, si no hi ha prou llum no saben enfocar, i no te deixen fer sa foto, ni disperar, i per açò les hem d'ajudar.
Segón, podries fer varies coses:
- Il.luminar amb una llenterna potent, l'arbre, pitjar el disparador fins a la meitat, perquè la càmera enfoqui, i llavors, les reflex tenen un boto on posa: "auto focus - enfoque manual", o "AF-MF", etc. (depén de la marca). Normalment está amb auto focus, pués quan sa càmara ja ha enfocat (ha fet aquell "bip" que solen fer), després ho canvies a enfoque manual. Pensa: una vegada hagis fet això, no pots mourer la camera, ni la distancia focal, ni el diafragma. Només podràs jugar amb el temps d'obturació.
- Una altre opció, si no tens una llenterna potent que t'il.lumini prou el que vols enfocar, el que podries fer, sería, posar una llenterna petita, un mòbil que faci llum, etc. a l'arbre, iluminant cap a la càmera, i després fás que la càmera t'enfoqui aquest punt de llum, i tot seguit canvies de "auto-focus" a "enfoque-manual", i te mantindrá aquella distància d'enfoc com abans.
- En l'anterior foto que vaig penjar, com que vaig fer una foto a un roca que hi hávía dins la mar, no duia cap llenterna potent per il.luminarla, i tampoc hem volia banyar els peus per posar el mòbil o una petita pila damun la roca, vaig calcular que la roca esteia a 5 metres (o 5 passes) d'on jo tenia la càmera, vaig posar el mòbil amb la pantalla il.luminada a 5 metres (o passes) de la càmera en qualsevol direcció, faig enfocar, i després vaig reencuadrar per poder fer la foto.

Fuuu! quin rollo!!

Salut,

Unknown dijo...

Ets un soleteeee. Moltes gracies, ho provaré i ja et diré o si tot va be, ja veurás com anat. Merci simpàtic ;)

xoroi dijo...

Ala, vas anar a Santa Àgueda i no m'avises!!! Ja te val.

ETIQUETA-S

SEGUIDORE-S

DATO-S

Mi foto
MENORCA, ILLES BALEARS, Spain